Un scurt film documentar despre raliu si campionii Romaniei din 2011: Vali Porcisteanu si Dan Dobre : Vallino Rally Team.

DE CE?
Am participat in ultimii ani la multe proiecte despre diverse subiecte, inclusiv despre motorsport. Dar in final au rezultat doar niste videoclipuri. De asemenea si din ce exista pe internetul romanesc cam toate sunt clipuri, nu prea exista filme documentare despre raliu.
Pe scurt, asta am urmarit, o poveste despre raliu, nu doar o masina care trece in viteza pe langa camera, ci si un pic de context.

DE CE ALB-NEGRU?
De mult doream sa fac un film alb-negru dar nu gasisem subiectul potrivit. Alb-negru ajuta la concentrarea pe actiune, fara a lasa culorile sa distraga privirea.
In plus si peste toate, Evo IX Vallino a fost mereu alb-albastra in afara de perioada cand am facut filmarile cand a fost alb-galbena; masina galbena, toamna galbena, macadam, interviurile filmate noaptea la lumina calda, era deja prea mult galben, prea bolnavicios;
Am vrut un aspect mai puternic, mai hotarat.
Asa ca alb-negru consider ca este alegerea cea mai buna si din punct de vedere tehnic si din punct de vedere estetic.

TEHNIC?
Filmat cu Canon 5D Mark II si Canon 60D cu o multime de obiective si accesorii + Drift POV camera de la actioncamera.ro
Stabilizat cu trepiede Giottos si Manfrotto, Linear Slider si Steadicam Eagle Titan.

MULTUMIRI?
Vallino Rally Team : Vali Porcisteanu + Dan Dobre
Colina Motors – echipa de asistenta tehnica
Action Camera

MUZICA?
Creative Commons, Atributionware: Yacht – Tripped and Fell in Love, Professor Klig – Plastic and flashing lights + Work at night +The Most Beautiful Day; The Phase – Fallen;

PRODUCTIE?
Imagine si Montaj: Alex Serban, Cosmin Serban
un film de alexserban.ro
2011-2012