Miezu’ lu’ Chefu’ – este un proiect documentaristic la care lucrez sistematic de multi ani. A venit momentul ca seria sa capete forma finala, sub forma unui fotoreportaj multimedia, cu foto, video si sunet.

Sunt vremuri interesante pentru a-l realiza si publica pentru ca traditiile romanesti trec printr-un moment de tranzitie (inca!) de la sat la oras (si retur!). Obiceiurile de la sat inca sunt transpuse la oras intr-un mod bizar si de multe ori nepotrivit, impletite cu alte obiceiuri venite din alte tari si de la alte culturi. La fel si muzica si muzicantii trec printr-o “tranzitie de criza”. Lautarii si muzica populara sunt inlocuti de DJ, muzica pop-rock-house-dance-latino, chiar iPod-uri. La randul lor nuntasii sunt de multe feluri, dar foarte putini fac ceea ce cred ei ca e bine, pur si simplu incearca sa impace si capra si varza, sa faca un “mega-mix” care sa multumeasca pe toata lumea.
Este o perioada paradoxala, plina de compromisuri, la scurt timp dupa mutarea brusca din perioada comunista de la tara la oras, urmata in ultimii ani si in prezent de incercarea de la retrai viata de la tara in oras sau mai nou de fuga din mediul urban in cel rural.
Oricum ar fi lucrurile merg inainte spre o forma care se va defini singura in viitor. Pana una-alta lautarii inca mai sunt sufletul multor petreceri si, chiar daca au o piata mai mica, incearca sa pastreze obiceiurile pe care le canta si le dirijeaza de ani de zile.