Tineri cu vârste între 16 şi 18 ani care au propria afacere, dezvoltă aplicaţii online, fac grafică pentru clienţi străini, învaţă copiii defavorizaţi limba engleză sau dans, scriu pentru reviste ori organizează conferinţe de business sau proiecte sociale. Da, astfel de adolescenţi există, sunt o realitate si 84 dintre ei au participat la conferinţa Excepţionalii, determinaţi să-şi urmeze visurile şi să schimbe lumea cu puterea minţii lor.

Scoala de Valori susţine tinerii talentaţi, pasionaţi de ceea ce fac, care transformă realitatea ce îi înconjoară. Pentru ei a fost creat Excepţionalii, un proiect de educaţie non-formală care inspiră prin oameni-model şi pune bazele comunităţii liderilor de mâine.

Proiectul Excepţionalii a debutat cu o conferinţă de 4 zile, cu întâlniri interactive şi workshop-uri cu persoane publice şi specialişti. Conferința a avut loc la Bucureşti, în perioada 12-15 martie 2015.

Prima zi a fost dedicată explorării! Cu rafturi pline de cărţi în care stă scrisă viaţa unor persoane publice remarcabile, adolescentii au citit in “Biblioteca vie” despre drumul spre succes al celor 20 de speakeri, despre idei de viaţă şi planuri optimiste în baza cărora își pot construi propriul viitor.

Ziua a doua a fost plina de vizite la sediile unor companii, ONG-uri şi instituţii culturale, iar ultimele două zile ale conferinţei au stat sub semnul educaţiei non-formale, in cadrul unor ateliere interactive.

Un proiect scoaladevalori.ro
Un film de srbn.ro